duntelco1
مشاوره تحصيلي

تقلب سر جلسه كنكور جرم محسوب مي‎‌شود و مجازات‌هاي مختلفي براي آن در نظر گرفته خواهد شد. در كنكور سراسري تقلب در مصاديق مختلفي شامل شركت كردن در آزمون به جاي داوطلبي ديگر، خريد و فروش سوالات و … انجام مي‌شود كه براي آن محروميت از آزمون بين ده الي پنج سال در نظر گرفته مي‌شود. به موضوع تقلب سر جلسه كنكور سراسري، در صورت عدم تعيين مجازات به تقلب سر جلسه، در هيات‌هاي بدوي و تجديدنظر و در صورت تعيين مجازات در دادسراها و دادگاه‌هاي كيفري رسيدگي مي‌شود. در ادامه همراه ما باشيد تا با جزئيات تكميلي پيرامون تقلب سر جلسه كنكور و ضوابط و مجازاتي كه براي آن در نظر گرفته شده است، آشنا شويم.

منبع: تقلب سر جلسه كنكور | ضوابط و مجازات

تقلب سر جلسه كنكور

هر ساله در كشور ما آزمون‌هاي متعددي در مقاطع مختلفي برگزار مي‌شود. روند برگزاري آزمون‌ها با نظارت‌هاي دقيق قانوني است اما متاسفانه برخي از داوطلبان و افراد غيرشركت‌كننده در اين آزمون‌ها، با اهدافي شامل تضمين قبولي، كسب درآمد و كلاه‌برداري، اقدام به اعمال متقلبانه در كنكور سراسري مي‌كنند.

اما موضوعي كه وجود دارد، اين است كه تقلب سر جلسه كنكور سراسري صرفا يك تخلف انتظامي نيست. در برخي از موارد، با رسيدگي مراجع كيفري به جرم، براي تقلب در آزمون مجازات‌هاي سنگيني در نظر گرفته مي‌شود. 

با توجه به اهميت اين موضوع، در اين مقاله قصد داريم به سوال آيا تقلب سر جلسه كنكور سراسري جرم است؟ پاسخ دهيم.

آيا تقلب سرجلسه كنكور جرم است؟

آزمون سراسري از آزمون‌هاي پرچالش در كشور ما مي‌باشد كه موفقيت در آن چندان آسان نيست. به همين دليل عده‌اي به اين فكر افتاده‌اند كه با تقلب كردن، قبولي خود را در اين آزمون تضمين كنند. اما سوالي كه براي اين دسته از افراد وجود دارد، اين است كه آيا تقلب سرجلسه كنكور جرم است؟

جهت بررسي جرم بودن تقلب سر جلسه كنكور سراسري، بايد به دو قانون مراجعه كرد. قانون اول، قانون رسيدگي به تخلفات و جرايم در آزمون‌هاي سراسري و بخش تعزيرات قانون مجازات اسلامي است. قانون دوم نيز قانون رسيدگي به تخلفات و جرايم در آزمون‌هاي سراسري مي‌باشد.

 

 

قوانين رسيدگي به تخلفات و جرايم در آزمون هاي سراسري

بر اساس قانون اول، هر گونه تقلب در آزمون‌هاي سراسري كه جنبه ملي و همگاني دارد و زير نظر وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و يا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و يا دانشگاه آزاد برگزار مي‌شود، جرم است. در ادامه به جزئيات اين قانون اشاره شده است:

  • ايجاد بي‌نظمي و اغتشاش در كنكور سراسري، به همراه داشتن ابزار و وسايل ممنوعه همچون وسايل ارتباط الكترونيكي در كنكور سراسري ممنوع است.
  • هر گونه عملي كه اعتبار علمي آزمون را نقض كند، ممنوع است. اين قانون شامل ارائه مدرك جعلي، همكاري با افراد خارج از حوزه و يا طراحان سوال، ثبت نام و شركت در آزمون به جاي فردي ديگر، هويت جعلي و … مي‌باشد.
  • وسايل غيرمجاز در جلسه كنكور، شامل دستگاه‌هايي كه مجهز به حافظه مي‌باشد. همينطور وسايل ارتباط الكترونيكي، به عنوان تقلب سرجلسه كنكور سراسري به شمار مي‌روند.
  • كمك كردن به داوطلبي ديگر براي پاسخ دادن به سوالات، تقلب محسوب مي‌شود.
  • دستيابي غيرمجاز به اطلاعات شركت‌كنندگان و يا استفاده به صورت غيرقانوني از اطلاعات آن‌ها جرم به شمار مي‌رود.
  • هر گونه اعمال تغييرات غير قانوني در اوراق، برگه سوالات و پاسخنامه جرم است.
  • افشا سوالات كنكور سراسري و تلاش براي انجام آن يا معاونت و يا مشاركت در اين اعمال در هر زماني جرم مي‌باشد.
  • هر گونه اقدامات جهت خريد و فروش سوالات كنكور سراسري جرم است. حتي اگر اين اقدامات قبل يا همزمان با آزمون و خواه براي سوالات واقعي يا غير واقعي، باشد.

بخش تعزيرات قانون مجازات اسلامي

بر اساس اين قانون، هر كسي كه به جاي داوطلب اصلي، سرجلسه كنكور سراسري حاضر شود، ضمن اينكه داراي مجازات اداري و انتظامي است، داراي جزاي نقدي نيز مي‌باشد.

مجازات تقلب سر جلسه كنكور

با توجه به تمامي مطالبي كه ارائه كرديم، تقلب سر جلسه كنكور سراسري جرم محسوب مي‌شود. در قوانين مختلف براي آن مجازات تعيين مي‌گردد. بر اساس مقررات به تقلب سر جلسه كنكور رسيدگي مي‌گردد. بديهي است كه مصاديق جرم تقلب در اين آزمون‌ها، همه از يك درجه اهميت برخوردار نيستند. تاثير اين اعمال با يكديگر متفاوت است.

در صورتي كه داوطلبان سر جلسه كنكور سراسري بي‌نظمي ايجاد كنند و يا لوازم ممنوعه همراه خود داشته باشند، اخطار كتبي دريافت مي‌كنند. همينطور احتمالا با محروميت از شركت در آزمون سراسري همان سال نيز مواجه خواهند بود.

البته به همراه داشتن لوازم ممنوعه شامل لوازمي كه داراي حافظه است، يا جعل مدرك و هر گونه اقدامي كه اعتبار علمي آزمون را زير سوال ببرد. با مجازات از شركت در آزمون سراسري همان سال و همينطور باطل شدن قبولي متقاضي و محروميت از شركت در كنكور سراسري از يك الي ده سال همراه است.

براي ديگر تقلب‌ها در سرجلسه كنكور سراسري، جزاي نقدي بين ده ميليون ريال تا يك ميليارد ريال و يا جبس بين يك الي پنج سال نيز در نظر گرفته مي‌شود.

 

 

براي داوطلبان چه چيزهايي تقلب سر جلسه كنكور محسوب مي‌شود؟

اغلب داوطلبان تمايلي ندارند كه به عنوان يك متقلب شناسايي شوند. بنابراين اطلاع از چيزهايي كه به همراه داشتن آن‌ها تقلب محسوب مي‌شود، به اين موضوع كمك مي‌كند. براي داوطلبان چه چيزهايي تقلب سر جلسه كنكور محسوب مي‌شود؟

بر اساس قانون، به همراه داشتن هر گونه وسايل غير مجاز شامل وسايل ارتباط الكترونيكي و دستگاه‌هاي حافظه‌دار در جلسه آزمون سراسري جرم محسوب مي‌شود.

داوطلبان بايد در هر سالي كه قصد شركت در كنكور سراسري را دارند، اطلاعيه‌هاي مرتبط با آن را در سايت سازمان سنجش مشاهده كنند تا از ليست كامل اين وسايل مطلع گردند. از مهم‌ترين وسايل ممنوعه كه به عنوان تقلب سر جلسه كنكور سراسري در نظر گرفته مي‌شود، مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • تلفن همراه
  • ماشين حساب
  • پيجر
  • هندزفري
  • ساعت
  • دستبند
  • عينك هوشمند
  • خودكار و پاك كن هوشمند
  • كتاب
  • جزوه 
  • هر گونه يادداشت
  • وسايل فلزي مانند گل سر

مشاوره برگزاري آزمون سراسري

براي تعيين مجازات جرم تقلب در كنكور سراسري، بايد روند رسيدگي به جرم، بر اساس مقررات تعيين شده طي شود.  معمولا رسيدگي به جرم با اطلاع مسئولين برگزار كننده آزمون و يا شكايت داوطلبان در سازمان سنجش آغاز مي‌گردد.

در مواردي كه مجازاتي پيش بيني نشده است، دادسرا و دادگاه كيفري وارد پرونده نمي‌شود. اين موضوع توسط هيات بدوي رسيدگي به تخلفات در آزمون‌ها بررسي مي‌شود.

در نظر داشته باشيد كه زمان پاسخگويي به سوالات در كنكور سراسري محدود است. دفترچه سوالات با ترتيب سوالات و گزينه‌هاي متفاوتي در اختيار داوطلبان قرار مي‌گيرد. بنابراين ريسك تقلب در كنكور سراسري بسيار بالاست و نه تنها شما را به موفقيت نمي‌رساند، بلكه مي‌تواند محروميت از آزمون را نيز به دنبال داشته باشد.

بنابراين بهتر است از فكر تقلب سر جلسه كنكور سراسري بيرون آييد و به فكر پاسخگويي درست به سوالات اين آزمون باشيد. براي اينكار بايد با يك برنامه‌ريزي درست و از پيش تعيين شده مطالعه خود را آغاز كنيد و تنها فكر خود را بر روي پاسخگويي صحيح به سوالات متمركز كنيد.

در صورتي كه در زمينه تقلب سر جلسه كنكور سراسري سوالات بيشتري داريد، مي‌توانيد براي دريافت راهنمايي و دريافت پاسخ سوالات خود با مشاوران مركز مشاوره تحصيلي تلفني دانتل در ارتباط باشيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه تقلب كنكور سراسري مي‌توانيد با مشاوران مركز مشاوره تحصيلي دانتل با شماره 91005066-021 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

آيا تقلب سر جلسه كنكور جرم است؟

بله، تقلب در جلسه آزمون جرم است.

مجازات تقلب آزمون سراسري چيست؟

براي تقلب مجازات‌هاي مختلفي از جمله محروميت از آزمون سراسري تا ده سال و همينطور در برخي موارد حبس تا 5 سال در نظر گرفته شده است.

نحوه رسيدگي به تقلب كنكور چگونه است؟

نحوه رسيدگي به تقلب سر جلسه كنكور اينگونه است كه در صورت عدم تعيين مجازات، رسيدگي توسط هيات‌هاي بدوي و تجديد نظر خواهد بود. در صورت عدم تعيين مجازات نيز اين مشكل به دادسرا و دادگاه كيفري ارجاع داده مي‌شود.

منبع: تقلب سر جلسه كنكور | ضوابط و مجازات

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/28  ] [ ۱۲ ] [ duntelco1 ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 2
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب